Hur sätter man pris?

Vi har fått lite frågor om hur man kan testa om man har rätt pris på varan eller inte. Det beror såklart på vilken slags vara det är och i vilket skick den är i. Ju ovanligare vara desto bättre pris kan du ta. Skicket avgör också. Ovanlig men i dåligt skick är som att be någon att ta emot den för pengar. Men, det spelar ingen roll hur ovanlig varan är, hittar du ingen köpare till varan är den inte värd något alls.
Om du på din fritid roar dig med att sticka grytlappar och för varje grytlapp som du ger bort får lovord för mönster, färgval och kvalité är detta en indikation på att du sitter på en bra produkt.

Efter denna gratisperiod har du förhoppningsvis skaffat dig en trogen kundkrets som nu är beredda att beställa grytlappar att ge bort till släkt och vänner. Nu kan du börja sälja dina produkter till vad det kostar för dig att köpa in material. Detta är ju fortfarande din hobbyverksamhet och ett sätt att sysselsätta dig med under fritiden.

Kolla vad andra tar för pris för samma produkt. Man ska möta konkurrenterna på deras planhalva. Eller så kan du bjuda på en restprodukt som du gör av överblivet garn, kanske en liten kyckling till påskriset eller en tomte till julgranen.

När du har etablerat en bra kundkrets och en bra marknad kan du höra priserna på dina grytlappar. Det är nu dags att ta betalt för jobbet som du gör.

Lycka till!