Hur skriver man en bra annons?

skrivaVi har fått in väldigt många frågor angående hur man skriver en bra annons. Här tänkte vi skriva ut lite värdefulla tips till dig som ska skriva din första annons, eller till dig som helt enkelt vill förbättra dina annonser.

Som med allting annat är första intrycket det allra viktigaste. Har du inte en bra och tydlig rubrik och pris kommer köparen inte ens att bekymra sig om att klicka sig in på annonsen. Välj därför alltid en rubrik som är seriös.

När du sätter pris på din produkt är det viktigt att du ser till att den följer prisnivån som andra liknande eller samma produkter har. Sätter du ett pris som är högre kommer du endast att få folk som ringer och försöker pruta och det kan även vara så att ingen väljer att höra av sig. Det är alltid bättre att vara realistisk i din prissättning.

För att hitta rätt pris kan du kolla runt lite på andra annonser av produkter som du ska sälja.

När det kommer till att beskriva din produkt är det viktigt att du gör det utförligt. På så sätt blir det inga frågetecken och du slipper samtal med onödiga frågor. Använd alltid ett bra och lättläst språk. Visa gärna annonsen för någon innan du publicerar för att se om den kan förbättras på något vis.

Att en bild säger mer än tusen ord är ingen hemlighet och det är viktigt att du får bra och detaljrika bilder av ditt objekt, som visar så mycket som möjligt. Att få bra bilder med hög klass är viktigt och det kommer att locka fler köpare.

I annonsens avslut kan det vara bra om du anger hur du vill bli kontaktad och avsluta med något trevlig som till exempel; Med vänliga hälsningar, Arne Andersson.