Kategoriarkiv: Okategoriserade

Gräsklippare från Stiga

Snart är vintern väck och vi går mot ljusare tider – det innebär såklart att det snart är dags att börja sätta frösådd, och att pyssla i trädgården inte ligger allt för långt borta. Eftersom högsäsongen inte dragit igång ännu och julreorna kvarstår finns det fortfarande chans att göra rejäla fynd bland trädgårdsredskap och gräsklippare. Ett av de största företagen att tillverka trädgårdsmaskiner är svenska Stiga. Är du ny i trädgården kanske du även känner igen namnet från bordshockeyspel eller pingisbord och rackets? Stiga grundades 1934 i Tranås av Stig Hjelmquist och de första produkterna som blev världskända redan 1938 var pingisprodukterna. Det var först 1976 Stiga började att producera motorredskap och då hade de öppnat den största fabriken av den typen i hela Norden. Fabriken invigdes under pompa och ståt av kungen. Idag är Stiga fortfarande ledande och kända för sin kvalité och de har allt från robotgräsklippare till högtryckstvättar och eldrivna häcksaxar.

En gul åkgräsklippare från Stiga

Köpa sommarhus i Spanien

När Sverige blir grått och kallt kan det kännas lockande att dra iväg till varmare breddgrader. Många svenskar har insett fördelarna med att äga sin egen semesterbostad. Att köpa ett hus i Spanien är en stor och viktig affär och kan skilja sig något från att köpa bostad i Sverige. För att inte missa några viktiga detaljer kring köpet rekommenderas du att ta professionell hjälp från någon som känner till bostadsmarknaden och dess lagar i det aktuella landet. Genom att ta hjälp av en duktig fastighetsmäklare i Spanien, så kan du ägna mer tid till att bara njuta.

Hus på spansk strand

Vad är Escrow?

Ett begrepp som har blivit vanligare de senaste åren är escrow. Men vad är escrow? Själva ordet härstammar från det gamla franska ordet escroue, vilket betyder en pappersskrot eller en pergamentskroll. Detta indikerade den handling som en tredje part innehade tills en transaktion slutfördes. Förenklat kan man säga att escrow är ett avtalsarrangemang där en tredje part (en investerare eller escrow-agent) tar emot och betalar ut pengar eller egendom på uppdrag av de primära transaktionsparterna. En escrow-agent fungerar alltså som en mellanhand med ett konto där eventuella investerare kan deponera pengar för att kunna slutföra en aktieaffär. Själva betalningen sker först när de sålda värdepapperna har levererats till köparen. Oftast används generösa villkor som utför de rättmätiga åtgärder som följer. Precis som inom de flesta områden är lönsamheten för de som är intresserade av escrow-tjänster beroende av ekonomins utveckling i stort. Att veta hur den ser ut i förhand är förstås svårt men efter en tuffare period så finns det mycket som tyder på att vi nu går mot ljusare tider. Faktum är att två av tre e-handlare tror på ökad tillväxt under sommaren.

Tabell och graf

Ombilda din hyresrätt till en bostadsrätt

Det är inte lätt att själv navigera sig runt på fastighetsmarknaden. Oavsett om du är en privatperson som önskar ombilda din hyresrätt till en bostadsrätt, eller om du har ett företag som behöver konsultation vid nyproduktion, så kan Restate hjälpa dig att hitta hem. Tack vare deras stora kompetens och erfarenhet har Restate blivit det självklara valet för många och genomför just nu var tredje ombildning i Sverige. De erbjuder även tjänster inom fastighetsjuridik samt fastighetsrådgivning och hjälper dig tryggt igenom alla steg mot att hitta den bästa lösningen för just dig. Klicka in här för att läsa mer.

Ett flerfamiljshus med många fönster

Köp- och säljgrupper på Facebook

Märkeskläder från danska och svenska modehus blir allt mer populära, men sanningen är ju att en stor del av befolkningen int har råd att lägga flera tusenlappar i månaden på en snygg tröja eller en trendig jacka. Är man modeintresserad kan man därför istället välja att köpa de här plaggen begagnat, något man bland annat kan göra i gruppen Labels we love som finns på Facebook. Gruppen har tydliga regler, vilket innebär en trygghet både för köparen och säljaren. Dessutom måste alla som väljer att sälja ett plagg i gruppen vara beredd att posta det eftersom det finns medlemmar som bor runtom i hela landet. Det gör med andra ord att gruppen lämpar sig lika bra för dig som älskar Rodebjer och precis har sålt eller köpt bostad i Upplands Väsby som den lämpar sig för dig som bor uppe i Norrland.

Landningssidan på Facebook
Kvinna iklädd en vacker klänning

Kreativ avkoppling som gör en fokuserad

Eftersom vi lever i ett allt mer stressande samhälle är det viktigare än någonsin att hitta de där aktiviteterna som gör att vi kan slappna av och återfå vårt fokus. Åke Pålshammar som är senioruniversitetslektor vid psykologiska institutionen vid Uppsala universitet menar att målande är en av de sakerna som gör oss mer koncentrerade. Ett tips är därför att bekanta sig med penstore.se där det finns block och pennor till hela familjen. Att ge bort en målarbok till dottern eller köpa en till sig själv som man kan sitta med i lugn och ro, fylla i en färg i taget tills bilden blir klar är en övning i mindfulness! Penstore har även fysiska butiker som passar den som vill känna på produkterna innan ett köp, oberoende av om man är intresserad av kalligrafi, tuschpennor eller traditionella kolkritor som ger något mjukare kanter.

Prisvärt och bra smink

Det finns ett enormt utbud av smink från olika märken att välja bland. För att göra ett bra val bör du jämföra olika produkter och läsa på vad andra har sagt om dem. Ett populärt märke inom make up är NYX professional som erbjuder ett brett utbud av produkter inom smink och skönhetsvård, däribland ögonskuggor, mascaror, puder, läppglans och sminkredskap. NYX , som grundades 1999 i Los Angeles av Toni Ko, är kända för att inte snåla på färger och pigment, tvärtom kan du alltid hitta många färgglada produkter hos dem som livar upp vilket ansikte som helst. Om rosiga kinder, klarröda läppar och färgsprakande ögonlock är din melodi kan du hitta ett välsorterat utbud av NYX professionals produkter hos återförsäljare som Eleven (eleven.se/nyx-professional-makeup). Märket är ett prisvärt alternativ såväl för privatpersoner som för professionella make up-artister och har blivit känt för att hålla en hög kvalitet trots att det är en av de billigare tillverkarna på marknaden. I sitt sortiment har de också mineralsmink för den som prioriterar att välja naturliga produkter.

Smink på vit yta

Hudvårdsprodukter från Exuviance

Många tycker det viktigt att ta hand om sin hy, men det gäller att hitta bra och högkvalitativa produkter som passar till den hudtyp man har. Det kan ta ett tag innan man hittar rätt märke och produkter, men ett tips är att kontrollera vad produkterna innehåller innan man köper dem. Exuviance är ett exklusivt hudvårdsmärke vars produkter innehåller alpha- och polyhydroxisyror som fungerar som exfoliering samtidigt som de stimulerar cellförnyelsen i huden. Det är att rekommendera att man använder produkterna i åtminstone två veckor för att man skall kunna utvärdera resultatet ordentligt. Några exempel på produkter från varumärket är dag- och nattkräm, ansiktstvätt, serum och toner. För bästa resultat kan man kombinera flera av dem. Det går att hitta ett välsorterat utbud av Exuviances produkter hos Nordicfeel, som även har ett brett sortiment av andra varumärken och produkter inom hudvård, make up, hårvård och parfymer för både kvinnor och män.

Leende kvinna med vacker hy

Intresserad av ekonomi

Har du ett intresse av att hänga med och läsa om vad som händer i ekonomin? Ett tips är att följa tweets hos Söderberg och Partners, där kan du välja och vraka emellan intressanta inlägg publicerade av kända och okända ekonomiprofiler. Det kan vara lönsamt att få tillgång till ekonomernas kunskaper, det är ofta väl underbyggda analyser om vad som påverkar valutakurser. Att vara uppdaterad innebär att du kan satsa på rätt aktie eller eller vilken region det är förmånligast att investera i. Nyttigt även för den som söker efter en bostad att köpa.

Människor i ett möte

Vackra fransar till fest och vardag

Det finns tillfällen som förgyller vardagen och det är när man blir bjuden till fest. Det är både roligt och spännande att välja kläder och skor som ger ett vackert och glamoröst intryck för tillställningen. Tidvis måste man dock uppdatera garderoben och köpa något nytt och fräscht. När det kommer till festliga tillställningar är det viktigt att välja smycken som passar klädstilen. Eftersom det är fest vill de flesta glittra och glänsa rejält. För att verkligen förstärka festkänslan och se riktigt glamorös är det rekommenderat att bära dramatiska svarta fransar. För många är det ett absolut måste att ha vackra lösögonfransar när de går på fest. Självklart kan man bära lösögonfransar till vardags men då är det bättre att välja fransar med en naturlig look. Det är för många fördelaktigt att handla makeup online på en sajt som erbjuder ett otroligt stort och kvalitativt sortiment av olika lösögonfransar och tillbehör. Här finns alla typer av lösögonfransar såsom naturliga, dramatiska, studio effect, volume, soft och många fler. Det är ett stort plus när det är enkelt att beställa online, få varorna hemskickade och slippa springa runt i affärer.

Fest, vacker, glamour, lösögonfransar

Förberedelser inför värmen

Hoppas att alla hade en fin Valborg och en trevlig 1 maj, med en extra dag ledigt. Och ni som inte nöjde er med brasan på Valborg och istället gick ut och firare – hoppas ni har återhämtat er!

Nu är det maj och sommaren stundar. Har vi tur så kommer snart det varma sommarvädret och snart kan vi bada, sola och äta glass! Ett tips är att kika efter grillar här på sajten. Det vet jag att många har gjort tidigare, ett smart sätt att komma lite billigare undan! Många gånger vill man investera i en dyrare och bättre grill, varför det är smart att göra det begagnat så blir det i alla fall något billigare.

Förra sommaren blev jag på midsommar bjuden på en glassbomb, vilket var en upplevelse. Perfekt i värmen och imponerande att bjuda på! Jag bad om receptet och ni hittar det här. Testa vetja, jättegott!

2c0fcac420575a8b0f96400c20b8cb84fbde38b6